bob-art.com.pl

Blog arytstyczny

Pinta

| 0 comments

Pinta

Wszystkim birofilom i tym, dla których piwko może wciąż kojarzyło się tylko z bardzo popularnym piwem rodzaju lager, przedstawiamy coś, czego degustacja bez wątpienia zmieni wiele. Zapoznaj się z opisem i zdecyduj, kiedy zakosztujesz i sam ocenisz odczucie smakowe, który bardzo prawdopodobnie, że najprawdopodobniej pokochasz od pierwszego łyku – gorycz połączona z aromatycznymi nutami owoców. Barwa, który nie daje się zaszufladkować – żółto-pomarańczowa kolor przechodząca w bursztynowe i miedziane tony. Nazwa, której nie da się pomylić z niczym innym – India Pale Ale. Browar, którego styl zachwyci a ciekawy aromat zauroczy wszystkich , którzy szukają w piwie „tego czegoś”. Wysokiej jakości połączenie charakterystycznej, zdecydowanej, chmielowej goryczy z delikatnie tonującym aromatem owoców i lekkim posmakiem karmelu może wywołać małą dezorientację zmysłową. Taki gatunek piwa godny polecenia jest głównie miłośnikom wyczuwalnej goryczki ale i fani innego rodzaju stylów piwnych prawdopodobnie będą mile zaskoczeni. Odpowiednio brzmiąca i zapadająca w pamięć nazwa piwa wywodzi się ze sposobu fermentacji (ale – górna fermentacja) a oprócz tego z miejsca, w którym początkowo było warzone (Republika Indii). Cechą, która od początku je charakteryzowała była konkretna ilość chmielu i alkoholu, dzięki czemu jakość piwa zachowana była bardzo długo. Wartość smakowa piwa jest bardzo istotna przy wyborze ulubionych rodzajów, ale sposób i technika fermentacji a oprócz tego otaczająca je historia daje pełny wizja danego trunku, pozwalający zupełnie znajdować upodobanie tym, co w piwie najlepsze. Zmysły smaku, węchu i wzroku to nieocenieni pomocnicy w degustacji piwa a profesjonalna wiedza bez wątpienia podniesie natężenie doznań. Wskazane jest rozszerzać swoje smakowe horyzonty i próbować tego, co nowe i nieznane.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 13 (ostatnio: 24.02.2017 01:51:35)
  • yahoo: 6 (ostatnio: 26.08.2017 16:23:45)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz